Recept

Boerenkool Stamppot Pesto Rigatoni

Ingrediënten

  • 400 g pasta (rigatoni, fusilli, penne of een andere korte pastasoort)
  • 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 kopjes boerenkool, zonder stelen en fijngesneden
  • 1/4 kop basilicumpesto (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • 1/4 kop geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
  • 1/4 kop extra vierge olijfolie
  • Zout en zwarte peper, naar smaak
  • Optionele toppings: krokante spekjes, geroosterde pijnboompitten of extra Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Voeg de aardappelblokjes toe en kook ze ongeveer 8-10 minuten, tot ze zacht zijn en gemakkelijk met een vork kunnen worden doorgeprikt.

Voeg de fijngesneden boerenkool toe aan dezelfde pan met de aardappelen en kook nog eens 2-3 minuten, tot de boerenkool zacht is en heldergroen kleurt.

Kook ondertussen de pasta in een aparte pan volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze *al dente* is. Bewaar 1/2 kopje van het pastawater, giet de pasta af en zet apart.

Giet de aardappelen en boerenkool af en doe ze terug in de pan. Gebruik een aardappelstamper om het mengsel grof te stampen, waarbij je een paar stukjes intact laat voor textuur.

Voeg in de pan met de gestampte aardappelen en boerenkool de gekookte pasta, pesto en olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg beetje bij beetje het bewaarde pastawater toe om een romige consistentie te krijgen die de pasta gelijkmatig bedekt.

Breng het gerecht op smaak met zout en zwarte peper. Roer de geraspte Parmezaanse kaas erdoor voor extra romigheid, als je dat wilt.

Serveer warm en garneer met krokante spekjes, geroosterde pijnboompitten of extra Parmezaanse kaas naar keuze.

Recepten

Gemaakt op basis van familierecepten, zijn de producten van De Pastafabriek meer dan wat je ziet. Onze familie ademt en leeft voor de Italiaanse keuken en wil die passie op elke manier terug laten komen in onze producten en services.

Pasta e fagioli met mosselen

Gnocchi al Ragù di Nonna

Pappardelle met Taleggio, Hazelnoten, Cantharellen en Pancetta

L’Arte degli Ingredienti

Bij De Pastafabriek weten we dat buitengewone pasta begint met buitengewone ingrediënten. Daarom vinden we het belangrijk om te weten waar onze ingrediënten vandaan komen en werken we nauw samen met leveranciers die dezelfde toewijding aan kwaliteit hebben.

De Pastafabriek is niet zomaar een leverancier, het is een culinaire ervaring