Recept

Rigatoni met tomaat en balsamico

Ingrediënten

Ingrediënten voor de gehaktballetjes:

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 sjalotje, zeer fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 1 eigeel
  • Zout
  • Zwarte peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Ingrediënten voor de saus:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
  • 400 gr tomatensaus met basilicum
  • 100 ml bouillon
  • 3 eetlepels geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 eetlepel balsamicoazijn

Extra’s voor de afwerking:

  • Zout
  • Zwarte peper
  • 1 klein rood pepertje, fijn gesneden
  • 3 handjesvol basilicumblaadjes
  • 2 takjes verse oregano (alleen de blaadjes)
  • 300 gr rigatoni
  • 40 gr Parmigiano Reggiano
  • Extra olijfolie

Bereidingswijze

Gehaktballetjes maken - Meng in een grote kom het gehakt, sjalot, knoflook, eigeel, zout en peper. Vorm kleine balletjes en bak ze goudbruin in een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie.

Tomatensaus bereiden - Verhit 3 eetlepels olijfolie in een andere koekenpan. Bak de knoflook kort tot deze licht goudbruin kleurt. Voeg de tomatensaus, bouillon, tomatenpuree en balsamicoazijn toe. Laat de saus 15 minuten zachtjes koken.

Afmaken van de saus - Voeg de gehaktballetjes, het rode pepertje, basilicum en oregano toe aan de saus. Laat het geheel nog 10 minuten zachtjes pruttelen.

Pasta koken - Kook de rigatoni in gezouten water tot ze al dente zijn. Bewaar wat kookvocht.

Samenvoegen - Meng de rigatoni en een beetje kookvocht door de saus.

Serveren - Rasp de Parmigiano Reggiano erover, voeg een scheutje olijfolie toe en garneer met extra basilicumblaadjes.

Recepten

Gemaakt op basis van familierecepten, zijn de producten van De Pastafabriek meer dan wat je ziet. Onze familie ademt en leeft voor de Italiaanse keuken en wil die passie op elke manier terug laten komen in onze producten en services.

Pasta e fagioli met mosselen

Gnocchi al Ragù di Nonna

Pappardelle met Taleggio, Hazelnoten, Cantharellen en Pancetta

L’Arte degli Ingredienti

Bij De Pastafabriek weten we dat buitengewone pasta begint met buitengewone ingrediënten. Daarom vinden we het belangrijk om te weten waar onze ingrediënten vandaan komen en werken we nauw samen met leveranciers die dezelfde toewijding aan kwaliteit hebben.

De Pastafabriek is niet zomaar een leverancier, het is een culinaire ervaring